25 de novembre 2006

Fes-te respectar!

Avui 25 de novembre és el Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, una violència que encara segueix vigent en ple segle XXI, una violència que no fa més que mostrar una vegada més que la desigualtat encara és el nostre pa de cada dia en molts aspectes de la nostra vida i hem de ser les dones i els homes (molt important!) qui lluitem pels nostres drets.
Aquesta violència que sorgeix de la desigualtat, del'as de poder i del domini de l'home envers la dona seguint un model patriarcal imposat per la nostra societat des de fa molt de temps. Les dones no podem seguir consentint tot això, les dones hem de prendre la iniciativa per canviar, no només les lleis, sinó que tenim una tasca encara més difícil, canviar la societat. Encara que de vegades tenim la sensació que aquestes conductes són cosa del passat segueixen més vigents del que creiem.
Hem de dir prou al masclisme, prou a les conductes violentes, prou als esteriotips sexistes, prou a quedar-nos callades.
La violència de gènere rau de la societat i som nosaltres, la societat qui hem de canviar aquestes conductes i educar a les noves generacions des del respecte i la igualtat. Sembla que des de les admistracions comencen a posar mesures reals a aquesta desigualtat, unes mesures que malauradament trigaran massa en ser factibles. Per això totes les dones tenim la obligació moral de no consentir cap agressió masclista, per mínima que sigui, i canviar el pensament (incomprensible) de totes aquelles dones masclistes. Allò que comença com una broma pot acabar amb la vida, o la qualitat de vida, d'una dona. La violència de gènere no només va en contra la integritat física de les dones sinó que també atempta contra la íntegritat psíquica, la llibertat i el dret a la pròpia vida.
Les dones mai ens cansarem de demostrar que una dona pot ser tant o més eficaç que un home. Perquè les dones volem una igualtat real. Perquè ja n'estem fartes de tantes imposicions masclistes. Les dones no podem callar, les dones hem de fer sentir la nostra veu, en qualsevol lloc, en qualsevol moment. Hem de prendre la iniciativa i la valentia per fer que la violència de gènere passi a ser una cosa del passat i poguem donar pas a una nova societat on el respecte i la igualtat siguin les claus per construïr el nostre futur.

Fes-te respectar! Fem-nos respectar!