18 d’octubre 2007

Con H de hipocresia

Just avui el PSOE ha presentat el lema amb el qual promocionaran l'acció de govern on parla de "lealtad, solidaridad i humildad", on són ZP? On és la lleialtat al compromís que vas fer a tots els catalans? On és la solidaritat?

Una llei de la memòria històrica que entre d'altres coses no reconeix la nul·litat del judici militar de Companys, afusellat pel règim franquista fa 67 anys a Montjuïc. Una llei que fa anys que s'hauria d'haver fet, per dignitat, i que quan tot just s'està fent se'n descuida de fets tant importants com l'assassinat de Companys. Com no, una vegada més, el PSOE se'n descuida de Catalunya a l'hora de redactar la nova llei, no oblidem les injustícies comesses a Catalunya pel règim franquista. I on hauria de ser el PSC per recordar-li al PSOE que aquí estem els catalans, què fan? Donar suport incondicional al PSOE, no sigui cas que s'emprenyin! I després el PSC ens vindrà a les eleccions amb que ells miren pels interessos dels ciutadans... Ja no és nou, tots sabem de quin peu coixeja el PSC. Ja ho vam veure amb l'Estatut on es va rebaixar a acceptar les misèries que ens va voler donar el govern de Zapatero, juntament amb la baixada de pantalons de CiU no ho oblidem que ara porten la disfressa de radicals.

Quina és la nova ara? Ara tenen la barra de rebutjar la iniciativa pel retorn dels Papers de Salamanca, quan el govern de Zapatero es va comprometre a fer-ho abans de que s'acabés la legislatura i el PSC va votar a favor d'aquesta mateixa moció presentada al Parlament. I per acabar-ho d'adobar el PSC pretén assistir al concert pel retorn dels Papers de Salamanca convocat pel proper diumenge 21 d'octubre per la Comissió per la Dignitat. I em pregunto... com pots rebutjar la iniciativa pel retorn dels papers de Salamanca i alhora assistir al concert en motiu del retorn d'aquests? Això no és més que un acte d'incoherència. M'és igual el Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca no estigui en funcionament. Això no són més que excuses per endarrerir el retorn dels papers, que no oblidem, van ser confiscats a la força durant el règim franquista. Documents tant de particulars com d'entitats privades que haurien d'haver-se retornat als seus destinataris fa molts anys. I si no els retornen ara, quan ho pensen fer? Les eleccions generals estan a punt de caure i el govern del ZP es va comprometre retornar els 2 milions de documents abans de finalitzar la legislatura. Potser és això el que els preocupa. Els preocupa més les properes eleccions generals que fer justícia...

De forma anàloga caldria recordar la hipocresia del govern PSC de l'Hospitalet, que estan tot orgullosos de la construcció del Pont de la Llibertat quan, en més de 20 anys governant la ciutat no han estat capaços de retirar dels nostres carrers tota la simbologia feixista present (plaques als carrers, noms de places i carrers, monuments...) fins que l'any 2004 les JERC l'Hospitalet a través d'Esquerra vam presentar una moció per la retirada d'aquests. Sembla mentida que després de tants anys, per dignitat, l'Ajuntament no s'hagués preocupat el més mínim en retirar tota la simbologia feixista dels nostres carrers i que recordem, fins fa uns mesos no van retirar la creu fexista de Santa Eulàlia homenatge a ja sabem quins "caidos".

Com veiem darrere del "talante" i les bones paraules del PSC/PSOE no s'hi troba més que la H d'hipocresia.