29 de novembre 2009

El jovent patim la crisi, el jovent volem mesures


Des de les JERC creiem que el jovent és una part indispensable de la societat i una garantia de futur. Ara bé, fa anys que el jovent patim la nostra pròpia crisi particular: la precarietat laboral. Aquesta situació ha estat agreujada ara a més per la crisi econòmica la qual ja no ens permet ni tant sols la opció de trobar un treball precari. La manca d'opcions per l'accés al treball, les dificultats a l'hora d'emancipar-nos i trobar un habitatge a la mida de les nostres butxaques, la manca de beques per poder formar-nos i realitzar-nos com a persones ens impossibilita una vegada més l'accés a una vida digne.

Les dades parlen per si soles. Fa un temps també ens fèiem ressò d'una notícia: “el 26.6% dels ERO han estat presentats al Baix Llobregat i a l'Hospitalet, que perdem més de 12.100 llocs de feina”. I davant d'això què fa l'Ajuntament de l'Hospitalet? On són les mesures per pal·liar la crisi? On són els llocs de treballs promesos per la gent del Gornal?

Les JERC de l'Hospitalet volem denunciar la incompetència de l'Ajuntament a l'hora de trobar solucions per pal·liar la crisi del jovent, per això degut a la seva incompetència vam presentar una ERO (Expedient de Regulació Ocupacional) a l'Ajuntament de l'Hospitalet. La crisi confon les mesures per pal·liar la crisi com a pèrdues dels drets dels treballadors i treballadores. Nosaltres però proposem:

  • Elaboració d'un Pla Local d'Ocupació Juvenil que doni respostes a les necessitats ocupacionals del jovent de la ciutat.

  • Elaboració d'un Pla d'Autoocupació Juvenil que fomenti l'obertura de negocis per a joves emprenedors.

  • Promoure convenis entre l'Ajuntament i el sector privat per tal de procurar que els joves que s'acullin a cursos de formació acabin trobant feina, de la mateixa manera que s'ha d'instar a l'empresa per donar una bona formació a la gent que té contractada a través d'aquests cursos.

  • Inclusió de clàusules socials de barri, mitjançant les quals s'obligui a les empreses contractades per part de l'administració pública a reservar un % de places per a gent del barri on es duu a terme l'obra o servei.

  • L'Ajuntament com a avalador de projectes empresarials viables, per tal que els emprenedors puguin aconseguir el finançament necessari per a la creació de projectes empresarials nous

  • Realitzar cursos de formació destinats als joves i dedicats a com treballar en temps de crisi, ajudar-los a cercar feina, com trobar tramitar l'atur, què fer en cas d'acomiadament, quin són els seus drets...