01 de desembre 2006

Posa't el llaç, posa't el condó!

Avui 1 de desembre és el dia mundial contra la SIDA. Malgrat que sembli que la població comença a adonar-se'n de la importància de prendre mesures contra la sida encara avui hi ha 40 milions de persones amb la SIDA i es calcula que 3.000 persones contrauen el virus diàriament. Una de cada quatre persones que el contrauen ni tan sols ho sap.
Hem de conscienciar-nos tots i totes sobre la impo
rtància de l'ús del condó, sobretot entre la població més jove ja que les dades també indiquen que el 40% dels nous contagiats tenen entre 15 i 24 anys, dades no gaire alentidores. El jovent hem de tenir clar que la protecció, la nostra salut, està per damunt de tot. Un condó et pot salvar la vida, però sembla que això encara no ho ha comprès l'església la qual segueix en la seva mentalitat conservadora que no ens portarà enlloc, una mentalitat que rebutjo totalment.
Tinc la sensació que el jovent comença a utilitzar més el condó per tal d'evitar embarassos no desitjats i per tant, de vegades, si la noia ja es pren la pastilla anticonceptiva deixa de banda el condó sense pensar en la quantitat de malalties infeccioses a la que està exposada, entre elles la SIDA, una malaltia que malauradament no té cura. La SIDA ataca el nostra organisme deixant-nos sense defenses. Hom no mor directament per la SIDA mor per una causa indirecta a la SIDA, la manca de defenses a l'organisme fa que un mínim refredat pugui arribar a fer trontollar la nostra vida.
Tot això està vist des d'un punt de vista occidental, però, i la gent del tercer món? Qui els pot proporcionar aquestes mesures per tal d'evitar el contagi? Per què aquí el jovent que té fàcil accés als condons prefereix no utilitzar-los? Fins a quin punt som capaços d'autodestruir-nos? No podem arribar a imaginar fins a quin punt arriba la irracionalitat de l'ésser humà en la nostra societat...
Mentre aquí tenim prou mesures per tal d'evitar el contagi a l'Àfrica sahariana els contagis s'han multiplicat per deu, i actualment el país que té més contagiats es l'Índia. Per això cal actuar contra la sida globalment, aquesta es tracta d'una lluita transversal. Calen mesures reals, més inversions en investigació, en fàrmacs per tal de poder pal·liar el virus de la sida, cal prevenir la sida des dels centres d'assistència primària més propers, cal gent més preparada en aquest tema i cal sobretot, conscienciar a la població mundial, cal garantir l'accés a aquestes mesures de prevenció i de "cura".

Entre tots i totes ho aconseguirem. Posa't el condó!