09 de febrer 2007

Els antisistema de boqueta

Darrerament sembla que declarar-se antisistema està de moda i et fa ser més "guai". Primer va ser la Mayol, qui en relació amb els fets ocorreguts amb les okupacions es va declarar obertament a favor i a més va afegir que es declarara antisistema. El que no sap la Mayol és diferenciar entre les okupacions d'habitatges i les ocupacions d'espais deshabitats, generalment grans (fàbriques, antigues botigues), on les okupacions es fan per donar-li un rendiment a un espai deshabitat i construir un centre social okupat on es fan activitats de tota mena obertes a la gent del barri, no okupacions per viure-hi a dins. Mayol, cal diferenciar entre ocupar l'habitatge d'una altre persona la qual estava reformant el seu habitatge i un dia, per les bones, un grup de persones s'hi van instal·lar, van canviar el pany i van dir que l'habitatge era seu, que ells pagaven un lloguer, cosa que implica que l'autèntic propietari de l'habitatge es quedi literalment al carrer. No sé si sap la Mayol que existeix el dret a l'habitatge, tampoc sé si a la Mayol li agradaria que un dia per les bones un grup de persones li okupessin l'habitatge i es quedés al carrer, bé al carrer no, que ja té el cotxe oficial, el transport i els dinars pagats. I, és que la Mayol tot i declarar-se antisistema viu molt bé, què fàcil és declarar-se antisistema sense tenir preocupacions per si has d'arribar a final de mes o sense tenir problemes d'habitatge. Mayol, mayol, no intentis enganyar a al poble, que el poble ja fa temps que no es llepa el dit i fent declaracions d'aquesta mena no fas més que perdre credibilitat i fer que, el poble, desconfiï encara més dels polítics, cosa no gaire difícil vista la situació.
Què fàcil és Mayol declarar-se antisistema seguint el joc al sistema, quina paradoxa, no Mayol? O bé ICV duu una estratègia que se'm fa realment difícil comprendre, o bé, el seu antisistema de boqueta tan sols hi és per captar vots. Veient les seves accions i el seguidisme vers el PSC cada vegada em costa més diferenciar el PSC d'ICV sense mirar les seves declaracions ideològiques, ja que per les seves accions podríem dir que la diferència que separava tots dos partits es va escurçant cada dia més i no us preocupeu que la gent no trigarà en adonar-se'n i quan arribi aquest moment, què fareu Mayol? Ecologistes, antisistema... cada vegada estic més segura que aquesta declaració ideològica no va més enllà que d'uns principis morals que a l'hora de la veritat, quan cal aplicar aquests principis semblen esfumar-se per art de màgia. El que no entenc és com els seus militants i votants no els hi han donat encara un toc d'atenció, m'agradaria pensar que els seus militants i votants realment no pertanyen a aquest col·lectiu d'antisistema de boqueta i que són " de debó" de veritat. M'agradaria pensar això, ja que l'altre opció és bastant desconcertant.
Però també hi ha un altre tipus d'antisistema, els antisistemes que normalment formen part del col·lectiu jove, els quals troben molt "guai" ser antisistema, ser rebel, anar en contra de tot i prendre's la justícia per la seva mà. Un jovent que moltes vegades no són més que persones amb un buit personal que necessiten incloure's dins un grup social determinat per sentir-se millor, sentir que algú els comprèn i que no estan sols, on, en molts casos, el missatge ideològic es bassa tan sols en certes consignes que van repetint contínuament, però que careixen de contingut, d'arguments sòlids a darrere. Joves que veuen les injustícies al món i com hem vist a les notícies aquests dies es pensen que carregant-se el drac de gaudí aconseguiran acabar amb el sistema capitalista. I em pregunto jo, fent aquesta acció han fet un pas més per acabar amb sistema econòmic capitalista? Jo crec que no, que l'únic que han aconseguit és crear ira i crispació entre la gent i fer veure que els autèntics antisistema siguin titllats tots automàticament com a joves rebels que els hi agrada anar destrossant els objectes, tan sols fan que augmentar la mala imatge que té en segons quins sectors el pertànyer al col·lectiu antisistema. Però, el que realment em fa empipar un pèl més no és només que hagin anat a fer mal a la figura de Gaudí, on no li trobo el sentit d'anar a carregar-se la cultura catalana, sinó que sembla que uns dels responsables sigui paisà meu, company de l'Hospitalet. Em fa tanta vergonya que un company meu, de la meva ciutat actuï d'aquesta forma incívica, i de nul respecte vers la cultura catalana. És realment indignant. I jo em pregunto, qui serà el proper antisistema de boqueta en aparèixer. Cal més formació, els joves d'acabar amb aquesta imatge, hem de demostrar que som persones amb formació i que darrere nostre tenim arguments ben sòlids que van més enllà de la violència i la kale borroka gratuïta per tal d'assolir una societat més justa i igualitària.

1 comentari:

Juli Pasqual ha dit...

a tu en que et van deslletar?
en vinagre?