07 de febrer 2007

L'Hospitalet una mica més a prop teu

Sembla que l'Ajuntament de l'Hospitalet comença a posar-se les piles i a fer quelcom bo per la ciutat a part d'especular el sòl i construir-nos edificacions immenses que no van gens amb l'estil de ciutat que és l'Hospitalet. L'Ajuntament ha decidit, per fi, retirar els símbols feixistes de la ciutat, cosa que hauria de fer ja molts anys que haurien d'haver desaparegut. Però, no, no ha estat per iniciativa pròpia, a l'Ajuntament se l'ha d'instar a fer coses bones per la ciutat. Aquesta acció rau d'una moció de les JERC presentada a través del grup municipal d'ERC l'any 2004. Vora tres anys més tard l'Ajuntament ha decidit aplicar-la. A la moció s'instava a l'Ajuntament a realitzar un inventari exhaustiu dels símbols feixistes que encara eren presents en molts dels nostres carrers.
Un dels símbols retirats és la creu que veieu a la foto, un monument a "los caidos" i suposo que ja deveu saber a quins caiguts homenatjava la creu. Aquesta creu es trobava al barri de Santa Eulàlia, una creu que he vist gairebé cada dia de la meva existència ja que la tenia davant de casa. Fa cosa d'uns anys a la creu van aparèixer símbols feixistes i cada 6 d'octubre a les sis de la matinada es reunien un grup de fatxes ben uniformats a cantar "el cara al sol" amb el braç ben estès. És una vergonya que un monument com aquest encara sigués present avui dia a l'Hospitalet, i com la creu aquesta totes les plaques del carrer de la vivienda.
El nostre senyor alcalde sembla que no havia tingut gaire en compte la memòria història i li importava ben poc la quantitat de ciutadans hospitalencs que van haver de patir la repressió del feixisme. Li preocupen més altres coses com tenir la butxaca ben plena i construir la ciutat dels negocis, en comptes de construir una ciutat per i dels hospitalencs.
Aprofito l'ocasió per recordar que l'Ajuntament encara té més mocions pendents, com la moció del Carnet Cultural Jove, una moció presentada també per les JERC, la qual va ser aprovada per unanimitat. La moció proposava la creació d'un Carnet Cultural Jove per tots aquells joves hospitalencs els quals durant l'any que fessin 18 anys diposaren d'entrades gratuïtes i d'un 50% de descompte per un acompanyant a diferents locals d'oci i culturals de l'Hospitalet. La moció pretén promocionar l'oci i cultura juvenil dins la ciutat, que els joves no hagin d'anar a fora a buscar el que tenen en la seva pròpia ciutat, una forma d'incentivar al jovent de la ciutat a consumir cultura i oci dins la ciutat. D'això en deu fer ja 4 anys, però a l'Ajuntament sembla importar-li ben poc el tema juvenil de la ciutat. Aprofito, també, per reclamar un Consell Local de Joventut, és una vergonya que una ciutat com l'Hospitalet, la segona més gran del principat, encara no disposi d'un Consell Local de Joventut, quan d'altres localitats més petites en disposen des de fa anys i el seu rendiment s'ha comprovat que ha estat positiu. I la llista seguiria fent-se més llarga, però no és el tema que volia tractar avui.
Reconeguem quan l'Ajuntament fa una cosa bona, però no ens despistem, encara queden moltes altres accions i aspectes a millorar a la nostra ciutat.

2 comentaris:

Dídac ha dit...

No veig enlloc l'enqüesta :S

Annabel ha dit...

l'enquesta està a la banda dreta més a baix ;)