06 d’octubre 2010

Casal de joves, per quan?

L'Ajuntament de l'Hospitalet no ha cregut mai en el jovent, no ha cregut mai en les qualitats i capacitats del jovent en el mateix moment que no ens permet participar i decidir en les polítiques de joventut. Tenim diversos casals per la gent gran, fins i tot un consell de la gent gran, en canvi, no hi ha cap casal de joves ni cap consell de joventut.


Les JERC fa anys que reclamem la creació d'un casal de joves, un espai de trobada i autogestionat pels i les joves on siguin aquests els impulsors mitjançant un procès participatiu, que el jovent sigui qui decideixi l'ús de l'espai. Aquest casal podria donar resposta a diferents necessitats del jovent com seria: casal d'entitats, bucs d'assaig, espai tecnològic, aules d'estudi, etc.


Creiem que l'antic CAP de la Plaça Espanyola, ocupat anteriorment per un grup d'okupes i on més tard va deixar de tenir ús és l'espai adient per encabir aquest espai. El projecte de l'Ajuntament és enderrocar l'edifici per ampliar la plaça, nosaltres però creiem que aquest espai seria l'idoni per encabir aquest projecte considerant les característiques de la zona i al costat de la oficina d'emancipació.


El jovent de l'Hospitalet mereix ja un casal per joves, mereix que l'Ajuntament consideri d'una vegada per totes la veu del jovent i ens permeti participar i incidir realment en unes autèntiques polítiques de joventut.